0756 815 920
10ani de experientaProfesionala
10ani de experientaProfesionala

Despre mine

Sunt Adelina Pop (Muresan) psiholog clinician, consilier psihologic si psihoterapeut. Am terminat Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, sectia Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, am urmat Masteratul de Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie din cadrul aceleasi universitati. De asemenea am facut formare in Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si in Consiliere Psihologica Cognitiv-Comportamentala, fiind atestata de Colegiul Psihologilor din Romania ca si Psiholog Clinician, Consilier psihologic si Psihoterapeut

In ultimul an de facultate am ales sa fac voluntariat si sa lucrez cu persoane cu diagnostic de cancer, m-a fascinat forta oamenilor aflati in situatii dificile si am invatat de la ei cat de adevarat este faptul ca “nu conteaza ce ti se intampla ci ceea ce gandesti tu despre ceea ce ti se intampla”. Am documentat munca mea cu persoanele cu diagnostic de cancer in lucrarea mea de licenta.

In perioada masteratului am lucrat ca voluntar cu adulti cu probleme psihice, incepand sa vad cat de mult ne poate afecta felul in care gandim si cat de pretios este sa invatam ca putem alege sa gandim diferit.

Am continuat sa fac voluntariat in domeniul sanatatii mintale si am inceput sa lucrez cu copii si adolescenti cu probleme emotionale si/sau comportamentale. A fost dureros sa vad impactul pe care pot sa-l aiba parintii asupra unui copil si cat de putin constienti suntem uneori de acest lucru.

Am continuat munca in Fundatia Estuar si m-am implicat intr-o serie de proiecte care vizau integrarea in comunitate si reducerea stigmatizarii persoanelor cu probleme de sanatate mintala. In aceste proiecte am lucrat ca si psiholog si psihoterapeut dar am organizat si activitati de informare pe tematica sanatatii mintale, ateliere de lucru si training-uri pentru persoane cu probleme emotionale, pentru familiile acestoara, pentru mame si pentru profesionisti din domeniul sanatatii mintale.

In aceasta perioada am lucrat pe consiliere si psihoterapie cu persoane cu schizofrenie, tulburare schizoafectiva, tulburare bipolara, depresie, atacuri de panica, anxietate generalizata, tulburare obsesiv-compulsiva si tulburari de personalitate.

Desi am lucrat cu persoane foarte diferite – de la copii la adulti, de la persoane cu boli somatice sau tulburari emotionale la persoane dornice sa se dezvolte, sa aiba o viata mai buna, motto-ul meu a fost “indiferent de situatia persoanei, poate sa-i fie mai bine” iar eu am fost privilegiata sa contribui la acel mai bine.

Am ales sa merg pe acest drum deoarece stiu ca sunt multe persoane care sufera din cauza problemelor emotionale si care ar putea avea multe beneficii daca ar primi ajutor. Cred ca indiferent de situatia in care ne aflam felul in care gandim poate sa ne ajute sau sa ne agraveze situatia.

Lasa un comentariu